Vegan pepernoten / vegan kruidnoten recept

Vegan pepernoten / vegan kruidnoten van eetsuggestie.nl
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 1 uur 15 min
Gang: Gebak, Koek, Tussendoortje
Keuken: Hollands, Nederlands
Trefwoord: vegan, vegetarisch
Goed voor: 220 stuks
Bak zelf je eigen vegan pepernoten! Eigenlijk zijn het vegan kruidnoten natuurlijk, maar iedereen noemt het tegenwoordig pepernoten lijkt het wel. Leuk om met z'n allen te doen en goedkoop!

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g plantaardige boter, zacht, op kamertemperatuur
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 0,5 tl zout
  • 4 el cashewnotenmelk, (ongeveer)
  • 2 el speculaaskruiden

Bereidingswijze

  • Verwarm de hete lucht oven voor op 150 °C (gewone oven op 160 °C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de boter, basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout.
  • Voeg het bakmeel toe en kneed door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat cashewnotenmelk toe tot er een mooie deegbal ontstaat.
  • Doe huishoudfolie over de kom en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Maak kleine ronde balletjes van het deeg (ik gebruikte een espressolepeltje voor de juiste maat) en leg ze op de bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de pepernoten (ongeveer dezelfde grootte als een pepernootje).
  • Bak ze in 15 minuten lichtbruin gaar. Leg de kruidnoten op een schone theedoek om af te koelen en doe de volgende lading in de oven (ik had in totaal 3 bakplaten vol plus een beetje).
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via reactie op eetsuggestie.nl mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Dank je wel voor het printen van m'n recept!Je kunt dit recept terugvinden op eetsuggestie.nl. Je kunt daar ook de hoeveelheden veranderen voor meer of minder porties. Veel plezier met koken! groetjes, Chantal van eetsuggestie.nl