Recept speculaaskruiden maken

Speculaaskruiden na vijzelen
Auteur: chantal van eetsuggestie.nl
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 5 min
Gang: Kruidenmix
Keuken: Hollands, Nederlands
Trefwoord: vegan, vegetarisch
Goed voor: 1 potje(s)
Je kan het natuurlijk kant & klaar in een potje kopen: de koek & speculaaskruiden. 
Ikzelf vind de meeste speculaaskruiden niet lekker op de speculaaskruiden van Jacob Hooy na. Er zit vaak teveel kruidnagel voor mijn doen. Dus ik maak t zelf. Super makkelijk en je kunt t elke keer aanpassen naar eigen smaak.

Ingrediƫnten

  • 8 el kaneelpoeder
  • 2 el gemberpoeder
  • 3 korrels piment
  • 0,25 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl nootmuskaatpoeder
  • 8 zaadjes steranijs
  • 1 tl foeliepoeder
  • 4 peultjes kardemom
  • 1 tl korianderpoeder
  • 0,25 tl sinaasappelschil, gedroogd, tot poeder vermalen

Bereidingswijze

  • Haal de kardemom zaadjes uit de peultjes.
  • Vijzel de steranijs zaadjes, kardemom, en de pimentkorrels fijn.
  • Voeg alle poeders toe en vijzel tot het een mooi geheel is.
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via reactie op eetsuggestie.nl mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Dank je wel voor het printen van m'n recept!Je kunt dit recept terugvinden op eetsuggestie.nl. Je kunt daar ook de hoeveelheden veranderen voor meer of minder porties. Veel plezier met koken! groetjes, Chantal van eetsuggestie.nl