Linzensoep recept

linzensoep recept
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 25 min
Gang: Diner, Lunch
Keuken: Fusion
Trefwoord: vegan, vegetarisch, weight watchers proof
Goed voor: 4 porties
Makkelijk soepje! 
Lekker met een broodje.

Ingrediënten

  • 200 g rode linzen
  • 1 hele sjalot
  • 1,25 l water
  • 2 stuks groentebouillonblokjes
  • 1 hele tomaat
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 kl olijfolie, extra vierge
  • 1 cm verse gember
  • chilivlokken, naar smaak
  • 0,25 tl komijnpoeder
  • 0,25 tl kerriepoeder
  • 0,25 tl fenegriekpoeder

Bereidingswijze

  • Snipper de sjalot, tomaat, gember, en de knoflookteen.
  • Spoel de linzen af met koud water.
  • Fruit de sjalot, gember, en de knoflook in de olie.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  • Breng aan de kook en laat daarna op lagere temperatuur ongeveer 20 minuten garen.
  • Pureer de linzensoep.
  • Eet smakelijk!

Notities

Maak je de soep een dag van tevoren? Voeg dan de volgende dag extra water of bouillon toe: de soep dikt namelijk behoorlijk in.
WW: 3sp flex in totaal voor 4 porties. 
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via reactie op eetsuggestie.nl mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Dank je wel voor het printen van m'n recept!Je kunt dit recept terugvinden op eetsuggestie.nl. Je kunt daar ook de hoeveelheden veranderen voor meer of minder porties. Veel plezier met koken! groetjes, Chantal van eetsuggestie.nl