Hugo cocktail recept

eetsuggestie Hugo cocktail
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 5 min
Gang: Aperitief, Borrelen
Keuken: Italiaans
Trefwoord: drankje, vegetarisch
Goed voor: 1 portie(s)
Ik ben dol op Hugo cocktails - heerlijk in de zomer op een terrasje! Of lekker thuis in de tuin. :-) Ik word er blij van zoals je misschien wel merkt.
Ik heb diverse versies geproefd van het 'officiele' Hugo Cocktail recept en in elk land blijkt het recept wel iets anders te zijn. In Spanje deden ze er meer limoen in (toch een beetje zuur vond ik).
Je kunt prosecco gebruiken voor een Italiaans tintje, of Cava voor een Spaans gevoel. En je zou hem zelfs nog met Champagne kunnen maken als je een francofiel bent. Ik vind zelf die met Prosecco het allerlekkerst. 
Wil je ook zelf je Hugo cocktail maken? Het is zo gepiept!

Ingrediënten

  • 120 ml prosecco, koud. Of cava brut, of champagne
  • 30 ml vlierbloesemsiroop, te koop bij de AH
  • 30 ml bruisend water, bijv. Spa rood of Sourcy rood
  • 1 schijfje(s) limoen
  • 3 blaadje(s) munt
  • 3-4 ijsblokjes

Bereidingswijze

  • Neem een groot wijnglas (bijv. voor rode wijn) en doe de vlierbloesemsiroop in het glas. Voeg vervolgens de prosecco toe en het bruisend water. 
  • Roer kort door.
  • Knijp het schijfje limoen uit en doe het schijfje in het glas. Kneus de muntblaadjes en voeg ze toe aan het drankje.
  • Doe de ijsblokjes erin, en serveer met een roerstaafje of een rietje.

Notities

Vind je hem te zoet? Voeg dan een paar druppeltjes limoensap toe tot ie naar je smaak is.
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via reactie op eetsuggestie.nl mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Dank je wel voor het printen van m'n recept!Je kunt dit recept terugvinden op eetsuggestie.nl. Je kunt daar ook de hoeveelheden veranderen voor meer of minder porties. Veel plezier met koken! groetjes, Chantal van eetsuggestie.nl