Super snel vegan pruimentaartje

Pruimentaartje - snel en makkelijk
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 20 min
Gang: Ontbijt, Taart
Keuken: Frans (ofzo)
Trefwoord: vegan
Goed voor: 1 portie
Een heerlijk pruimentaartje. Super makkelijk, en super snel klaar. Kun je dus ook nog even snel na het eten maken als iemand nog honger heeft :-).
Mijn oven is gelukkig super snel warm dus ik kan na het in elkaar bouwen van het taartje het meteen de oven in schuiven. Als je een oude oven hebt dan zal het wat langer duren voor je taartje op tafel staat.
Ik heb een vegan (veganistische) variant gegeten, maar dit ga je als echte vleeseter ook lusten hoor ;-). En als je dan echt rebels wilt zijn en geen vegan gebakje wilt, dan gebruik je maar roomboterbladerdeeg ;-).

Ingrediënten

  • 2-3 hele pruimen, rode, verse (de hoeveleheid hangt af van hoe klein ze zijn en hoe groot de pit is)
  • 1 plakjes Koopmans bladerdeeg orgineel, je hoeft het niet te ontdooien!
  • 2 tl Pruimen Confiture van Bonne Maman, of 1 kl als je die liever gebruikt.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 210 graden Celsius hete lucht stand (of 225 gewone oven stand). 
  • Leg een plakje bladerdeeg op een met bakpapier bedekt ovenplaatje.
  • Was de pruimen, en snijd ze in plakjes. De pit gooi je weg.
  • Doe de pruimenjam op het bladerdeeg (laat de randen vrij).
  • Leg de plakjes pruim op de jam.
  • Zet het taartje in de oven en bak gedurende 15 minuten. Check na 10 minuten hoe het er voor staat. Als het wat te donker wordt dan afdekken of als het al gaar is, dan wat eerder eruit halen. (Je ziet op de foto dat het bij mij een beetje snel ging aan 1 kant ;-)
  • Direct serveren met een lekker bakje koffie of thee! (zie de notities voor een tip als je het als toetje maakt)

Notities

Tip: als je het als toetje maakt, dan is het super lekker om er een bolletje vanille ijs bij te doen. Oh, zo lekker joh! 
VEGAN / VEGANISTISCH Als je het voor een veganist gaat maken: let dan op of het bladerdeeg vegan is (dus zonder o.a. roomboter), en of de jam geschikt is voor veganisten. Sommige jams/confitures bevatten gelatine ipv vruchtenpectine. De pruimen confiture van Bonne Maman kun je gebruiken voor veganisten (op dit moment van schrijven). De Koopmans bladerdeeg origineel is ook sinds 2017 vegan. Voorheen was ie dat niet, maar nu dus wel :-). De gewone bladerdeeg van veel andere merken (niet de roomboter bladerdeeg versies) zijn ook vaak vegan. Mocht je er ijs bij doen: koop dan wel vegan ijs ;-). Ben & Jerry's heeft tegenwoordig vegan ijs, en ook de Albert Heij heeft meerdere soorten vegan ijs.
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via reactie op eetsuggestie.nl mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Dank je wel voor het printen van m'n recept!Je kunt dit recept terugvinden op eetsuggestie.nl. Je kunt daar ook de hoeveelheden veranderen voor meer of minder porties. Veel plezier met koken! groetjes, Chantal van eetsuggestie.nl