Romige rijstbodem als taartbodem

rijstbodem van dessertrijst
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 35 min
Totale tijd: 50 min
Gang: Dessert, Gebak, Ontbijt, Taart, Toetje
Keuken: Nederlands / Italiaans
Trefwoord: vegetarisch
Goed voor: 8 portie(s)
Mmm heerlijk dit! Echt smullen! Een romige bodem die lijkt op de vulling van een rijstevlaai :-). Er staat op de site vanaf morgen ook een wwproof versie trouwens. Die is super geschikt op een telvrije dag bijvoorbeeld (dessertrijst is 0sp op een ww telvrije dag).
Maar nu eerst de volle versie voor de mensen die niet aan de lijn zijn!

Ingrediënten

  • 100 g dessertrijst
  • 200 ml melkschuimmelk, (capuccino melk van de AH bijvoorbeeld)
  • 250 ml kokosmelk
  • 40 g kristalsuiker, met vanille smaak (bewaar je oude vanille stokjes in het pak suiker zodat het een vanille smaak krijgt)
  • 1 hele eieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (hete lucht oven 170 graden Celcius).
  • Breek het ei in een kom en voeg de kokosmelk en de melkschuimmelk toe. Roer door elkaar.
  • Voeg de suiker en de dessertrijst toe, roer door en doe het mengsel in een steelpannetje.
  • Zet de kookplaat aan (niet te hoog anders stolt je ei meteen) en verwarm het mengsel al roerend tot net aan de kook. Zet het dan wat zachter. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en de rijst zacht wordt. Dit kan 15 minuten duren. Als het mengsel iets van kleur begint te veranderen en meer op vla begint te lijken qua dikte, is het klaar voor de volgende stap.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe daar het gare dessertrijstmengsel in en zet in de oven gedurende 35 minuten.
  • Haal de bodem na 35 minuten uit de oven en laat deze afkoelen. Verdeel de plak in zoveel stukjes als je wilt (je kunt er 8 goede porties uit halen). Beleg deze bijvoorbeeld met warm fruit en griekste yoghurt.

Notities

Liever een meer Weight Watchers Proof versie? Morgen staat er een versie op de site die op telvrije dagen maar 0sp is!
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via reactie op eetsuggestie.nl mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Dank je wel voor het printen van m'n recept!Je kunt dit recept terugvinden op eetsuggestie.nl. Je kunt daar ook de hoeveelheden veranderen voor meer of minder porties. Veel plezier met koken! groetjes, Chantal van eetsuggestie.nl