Meest gestelde vragen over de Weight Watchers cursus

door Chantal

Ik loop al een tijdje mee in het Weight Watchers programma, en veel vragen die ik krijg, gaan toch best wel vaak over de Weight Watchers cursus. Een van de meest gestelde vragen is of je in je ondergoed moet wegen, en of je gewicht gedeeld wordt met alle aanwezigen. De vragen die ik persoonlijk het vaakst krijg van mensen heb ik hieronder gezet en zo goed mogelijk geprobeerd te beantwoorden.

Deze vragen over de Weight Watchers cursus worden mij vaak gesteld:

 

Moet je in je ondergoed wegen?

Gelukkig is dat een vette NEE :-). Je houdt je kleren aan, en ook je schoenen. Je gezonde gewicht wordt dus ook uiteindelijk bepaald met kleding, riemen, sieraden, en schoenen aan.

Word je gewicht met de rest van de aanwezigen gedeeld?

Nee joh :-). Alleen jij en de coach zien je gewicht. Dat wordt vervolgens in jouw persoonlijke voortgangsboekje gezet en op het kaartje bij de coach. Stel dat iemand z’n streefgewicht haalt en hij/zij enorm veel is afgevallen, dan wordt er tijdens de cursus wel gemeld dat die en die op streefgewicht zijn. En soms wordt er aan je gevraagd door cursisten of door de coach of je wilt delen hoeveel je bent afgevallen. Daar hoef je niet op te antwoorden, maar meestal ben je zo trots op wat je kwijt bent dat de meesten het delen.

Is het wegen verplicht?

Als je bij de cursus wilt blijven dan is het wel de bedoeling dat je weegt ja.

Is het bijwonen van de cursus verplicht of mag je ook alleen wegen?

Je mag ook alleen komen wegen als je geen tijd hebt om te blijven. Maar je betaalt er voor en het is vaak super handig om te blijven. Je krijgt toch weer regelmatig een opfrisser van alle do’s en dont’s en instinkers die er langzaamaan insluipen zonder dat je er erg in hebt.

Kan ik gratis komen wegen?

Als je een combipas hebt dan heb je er al voor betaald, en als je offline doet dan moet je betalen. Tenzij je LTM (Life Time Member) bent: dan mag je gratis komen wegen en gratis de cursus bijwonen. Als je als LTMer alleen maar komt wegen, dan zal je coach je waarschijnlijk een keertje vragen of je weer eens blijft ter motivatie van de andere cursisten.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus zelf duurt vaak tussen de 30 en 45 minuten. Soms een uitlopertje tot een uur. Maar je moet dus ook al vooraf aanwezig zijn voor het wegen (bij sommige locaties een half uur van tevoren) dus die tijd komt er nog bovenop.

Mag ik m’n schoenen uit doen bij het wegen?

Nee! Je mag niet zonder schoenen op de weegschaal. Je mag wel bijvoorbeeld slippers of slofjes meenemen en die aandoen voor je er op gaat staan – handig als het gewicht van je schoenen vaak erg wisselt.

Kun je ook naar een cursus als je alleen Weight Watchers Online doet?

Je kunt 1x gratis een kijkje nemen op een cursus. Als je daarna vaker wilt komen, dan kun je 2 dingen doen:

  1. of je zet je online abonnement om naar een combipas
  2. of je betaalt los voor de cursus als je er heen gaat

Kun je pinnen op de Weight Watchers cursus?

Ja over het algemeen wel, tenzij er natuurlijk een storing is.

Dit vind je misschien ook leuk