LET OP: Je kijkt nu naar een oude versie van eetsuggestie

Deze recepten worden langzaam omgezet naar de nieuwe site

Je ben terecht gekomen op een oude versie van de eetsuggestie.nl website.
Deze is nog maar heel even online. Je kunt de nieuwe site vinden via de homepage: https://eetsuggestie.nl

Weight Watchers voor vegetariërs werkt wel :)

Geschreven door Chantal Hogenes op dinsdag, 30 september 2014 12:06 Gepost in Vegetarisch afvallen

Vegetarisch afvallen zonder zorgen

Weight Watchers voor vegetariërs werkt wel :)

Een tijdje geleden begon ik als vegetariër met Weight Watchers. Ik wilde weer terug naar het gewicht dat ik altijd was (niet toen ik jong was - dat gaat niet meer lukken, maar wel van na m'n 25e :).

Het was even wennen in het begin. Ik begon met WeightWatchers online. De eerste weken was ik vooral bezig met alles door te lezen - de site staat bomvol met info!

Daarna begon het echte werk. Dat ging op zich goed. Voor zo'n 3 weken. En dan viel ik weer terug in m'n oude eetgedrag. Dat hield ik dan 2 weken vol, en dan begon ik weer. En na drie weken... je raadt het al ;-). Dat ligt natuurlijk niet aan WW maar aan mij. Ik had wat extra hulp nodig blijkbaar.

Ik heb m'n online pas een aantal weken geleden omgezet naar een CombiPas. Daarmee heb je en toegang tot alle info, tools, en wedstrijdjes online, maar je mag ook overal naar een WeightWatchers cursus toe. Daar word je netjes gewogen (met kleren en schoenen aan dus niets te vrezen).

Je krijgt een leuk boekje mee met interessante info en recepten, je kunt eventueel weightwatchers kookboeken en snacks kopen, en je coach vertelt leuke maar vooral heel nuttige dingen. Er komen interessante discussies, weetjes, en ervaringen worden open en bloot gedeeld - ook die momentjes waar je je misschien voor schaamt. Maar omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit is die schaamte bij de cursus al snel weg bij iedereen, en durft iedereen z'n valkuilen en missertjes eerlijk te vertellen. En dat helpt, want je krijgt meteen tips van anderen die hetzelfde al eens hebben meegemaakt en er al trucjes voor gevonden hebben. Je krijgt dus praktijktips uit eerste hand!

Ik heb een hele leuke coach: Gonny van G. Een topper! 

M'n eerste cursus was bij iemand anders en dat was echt rampzalig te noemen. Ik wilde er eigenlijk meteen mee stoppen, maar heb toch nog een poging gewaagd en ben naar een andere cursus gegaan. Blij dat ik dat gedaan heb: dat was meteen een warm bad.

Gonny heeft het wonderbaarlijke talent dat ze heeel erg goed met namen is en een olifantengeheugen heeft. Maar dan ook echt heel goed. En dat maakt het ook meteen persoonlijk en nuttig. Ze weet hoe je er voor staat. Ze heeft veel ervaring die ze ook deelt dus je hebt ook echt wat aan de cursus. Ze schudt iedereen iedere week toch weer even wakker op bijzondere en leuke manieren. En ze laat je nadenken over wat je doet, hoe je het anders kunt doen, en stimuleert je om nieuwe dingen te proberen en creatieve oplossingen te vinden. En.. het is ook vaak veel lachen. En lachen is gezond. Je gaat met een goed humeur de deur uit en dat helpt. Dat helpt enorm.

Inmiddels bijna 6kg eraf. Ik heb het zelf gedaan, maar ik kan niet ontkennen dat het me zonder de cursus bij Gonny niet gelukt was en dat haar invloed eigenlijk de succesfactor is. Op naar de volgende kilo! 

http://www.weightwatchers.nl

Over de auteur

Chantal Hogenes

Chantal Hogenes

Eet sinds 1998 voornamelijk vegetarisch, is dol op koeknuffelen, een groene thee liefhebber, vindt koekjes bakken ontspannend, gaat graag uit eten, webdesigner als beroep, en natuurlijk dol op koken!