LET OP: Je kijkt nu naar een oude versie van eetsuggestie

Deze recepten worden langzaam omgezet naar de nieuwe site

Je ben terecht gekomen op een oude versie van de eetsuggestie.nl website.
Deze is nog maar heel even online. Je kunt de nieuwe site vinden via de homepage: https://eetsuggestie.nl

Vegetarisch eten: ooit puur lichamelijk begonnen

Geschreven door Chantal Hogenes op zaterdag, 22 december 2012 09:59 Gepost in Vega Blog, Vegetarisch eten en koken

Begint mijn geweten nu de overhand te nemen?

Wat ooit bij toeval begon doordat ik merkte dat ik me fysiek veel beter voelde als ik vegetarisch at, begint nu na al die jaren een tweede laag te krijgen.

De afgelopen jaren trainde ik mijn buik nog wel eens 1x per maand met een klein beetje vlees of vis zodat ik niet tijdens vakanties in 'vegetariers-zijn-afschuwelijk-dus-je-krijgt-een-ommelet-of-patat-landen' de hele week op het toilet hoef te zitten (met als gevolg dat ik nu wel iedere maand 3 dagen een rommel-buik had door die ene dag).

Gisteren zo'n dag: 4 plakjes peperoni op een halve pizza. Niet zo veel op zich. Maar mijn geweten begint nu toch na al die jaren te protesteren. Bij ieder hapje komt afkeer en misselijkheid naar boven (en nee dat lag zeker niet aan de pizza ;-). Schokkende beelden van angstige oogjes vlak voor 'het' moment. En dan volgen de beelden van hoe die dieren hun hele leven hebben moeten zitten. Je eten wordt er niet lekkerder op...

Misschien moet ik die ene dag ook maar gewoon gaan opgeven en dan maar wat pilletjes meenemen op vakantie.

Over de auteur

Chantal Hogenes

Chantal Hogenes

Eet sinds 1998 voornamelijk vegetarisch, is dol op koeknuffelen, een groene thee liefhebber, vindt koekjes bakken ontspannend, gaat graag uit eten, webdesigner als beroep, en natuurlijk dol op koken!