LET OP: Je kijkt nu naar een oude versie van eetsuggestie

Deze recepten worden langzaam omgezet naar de nieuwe site

Je ben terecht gekomen op een oude versie van de eetsuggestie.nl website.
Deze is nog maar heel even online. Je kunt de nieuwe site vinden via de homepage: https://eetsuggestie.nl

Vegan Challenge 2014 - 30 dagen vegan

Geschreven door Chantal Hogenes op dinsdag, 01 april 2014 07:08 Gepost in 21 dagen vegan, Vega Blog, Vegetarisch eten en koken

30 dagen zonder dierlijke producten - kan jij het ?

Vegan Challenge 2014 - 30 dagen vegan
Vandaag is de Vegan Challenge van start gegaan (zie link onderaan voor recepten en tips). Vorig jaar ben ik na ongeveer 3 weken afgehaakt door pijnlijke lichamelijke darm problemen die aan bleven houden en me zo uitputten dat ik de hele dag alleen maar kon slapen en niet kon werken. Een ongelukkige combi van een heftig virus en ontgiftingsverschijnselen.

En dit jaar dan? Hoe ga ik voorkomen dat hetzelfde weer gebeurt?

Dit jaar doe ik mee, maar anders - op mijn manier! Ik ga naar mijn eigen lichaam luisteren en me niet vast pinnen aan iets dat 'moet'. Mijn lichaam is nou eenmaal het enige dat ik echt heb op deze planeet dus laat ik er dan ook maar naar luisteren. Ik wil 30 dagen vegan eten, MAAR als ik merk dat m'n lichaam iets nodig heeft (en dan heb ik het niet over lekkere trek ;-) met iets van ei of zuivel er in en dat blijft een tijdje aanhouden, dan zal ik dat in kleine mate een keer tussendoor nemen. Ik hoop dat ik op die manier niet na 2 weken afhaak, maar dat het juist een soort geleidelijke overgang kan worden naar veel vaker veganistisch eten.

Over de auteur

Chantal Hogenes

Chantal Hogenes

Eet sinds 1998 voornamelijk vegetarisch, is dol op koeknuffelen, een groene thee liefhebber, vindt koekjes bakken ontspannend, gaat graag uit eten, webdesigner als beroep, en natuurlijk dol op koken!