LET OP: Je kijkt nu naar een oude versie van eetsuggestie

Deze recepten worden langzaam omgezet naar de nieuwe site

Je ben terecht gekomen op een oude versie van de eetsuggestie.nl website.
Deze is nog maar heel even online. Je kunt de nieuwe site vinden via de homepage: https://eetsuggestie.nl

eetsuggestie.nl

heerlijke vegetarische recepten - ook voor part-time vegetariërs!

Citroenijs met ontbijtkoekcrunch en frambozen

3.6/5 Waardering (5 beoordelingen)
 • nagerecht
 • 1 persoon
 • 45 minuten

Geplaatst door Chantal Hogenes namens eetsuggestie.nl

Citroenijs met ontbijtkoekcrunch en frambozen

Heerlijk genieten, maar niet slecht voor de lijn: citroen kwark-yoghurt-ijs met een crunch van ontbijtkoek, met daarbij frambozen. Heerlijk als tussendoortje of als toetje. (LET OP: Optimel is strikt gezien NIET vegetarisch omdat er gelatine in zit!)

Het was warm vandaag. Ik had trek in ijs. Ik zat met een WeightWatchers dagbudget dus ik wilde ook niet meteen de helft van m'n dagpunten inzetten voor 1 ijsje dat begint met de letter M.

Dat bleek ook helemaal niet nodig toen ik keek naar wat ik allemaal in huis had! Met een beetje fantasie had ik in 30 minuten (mijn vriezer is super sterk ;-)) een heerlijk ijstoetje van maar 2 SmartPoints weten te maken. En ik heb me toch zitten smullen!

Ingrediënten

 • 1 dunne plak (15 g) Peijnenburg ontbijtkoek zero 0% suiker toegevoegd
 • 100 g Optimel 0%vet Citroen kwark-yoghurt (LET OP: Optimel is strikt gezien NIET vegetarisch omdat er gelatine in zit!)
 • 10 frambozen (eventueel diepvries)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
 2. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en spreidt op 1 helft van het papier de citroen kwark-yoghurt uit tot een rechthoek van 15cm bij 20cm. Vouw de andere helft van het bakpapier erover heen en leg de 'plak' voorzichtig op de bodem van de vriezer. Laat de Optimel Citroen kwark-yoghurt 20-45 minuten in de vriezer tot het ijs is. (Hoe lang hangt af van hoe koud je vriezer is en hoe plat de bodem).
 3. Leg de dunne plak zero ontbijtkoek op een nieuw vel bakpapier en vouw de rest van het bakpapier eroverheen (houd aan alle kanten ruimte over). Rol met een deegroller over het papier de ontbijtkoek super dun in de lengte uit.
 4. Vouw het papier open en leg de dunne plak ontbijtkoek met bakpapier en al op het rooster in het midden van de oven. Laat dit 15 minuten bakken. Haal daarna de ontbijtkoek met bakpapier en al uit de oven en laat afkoelen tot het niet meer aan het papier plakt. Als het is afgekoeld: breek de ontbijtkoek in grote stukken. Leg een derde er van op de bodem van een bord en hou de andere stukken nog even apart.
 5. Haal het citroenijs uit de vriezer en snijd in de lengte in 3 repen (ieder 5cm breed). Rol met behulp van bijvoorbeeld een taartschep of mes een van de stroken ijs op tot een rolletje. Herhaal dit voor de andere twee stroken.Leg de 3 rolletjes ijs bovenop de ontbijtkoek op het bord. Steek de rest van de ontbijtkoek stukken in het ijs.
 6. Prak 1 van de frambozen met een vork of theelepel fijn op een klein schaaltje en druppel dit over het ijs. Verdeel de andere hele frambozen over het ijs.
 7. Serveer met een lepeltje of schep het ijs op met de ontbijtkoekcrunch (mijn favoriete manier om het te eten). Smullen maar!

Tips

Ook lekker met andere magere kwark!