Wraps maken – super makkelijk! Vroeger maakte ik regelmatig zelf wraps: super goedkoop en je weet wat er in zit! Tijd om weer eens zelf met wraps maken aan de slag te gaan! Deze wraps zijn 3sp wwflex per wrap, en 3sp zonder flex per wrap.

Maak zelf je vegan wraps met onderstaand recept – succes gegarandeerd!

Recept

Recept om zelf wraps te maken

Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 10 min
Totale Tijd: 20 min
Keuken: Mexicaans
Goed voor: 8 wraps
Goed voor 8 wraps van ieder +/- 1 eurocent per stuk. Een heel stuk goedkoper dus dan je ze in de supermarkt vindt. En dat terwijl ze helemaal niet moeilijk te maken zijn!

Ingrediënten

  • 250 g bloem, of meel
  • 1 kl olijfolie
  • 125-150 ml warm water, (hangt af van het type bloem/meel)
  • 0,5 tl zout
  • extra bloem/meel voor op het aanrecht

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem door een fijne zeef in een kom. Voeg een halve theelepel zout toe en giet de koffielepel olie er bij.
  • Meng beetje bij beetje het warme water er door totdat je een zacht en elastisch deeg hebt gekregen (het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt omdat het anders te plakkerig wordt. Dat hangt af van de bloem en temperatuur). Laat dit 8-10 minuutjes rusten op kamer temperatuur.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken voor medium wraps (of 16 voor mini wraps), en rol er met je handen balletjes van.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol ieder bolletje super dun uit tot een cirkel van ongeveer 20cm.
  • Na de eerste cirkel zet je een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur (middel tot laag vuur) en leg je daar de cirkel in (zonder olie!).
  • Bak iedere wrap 30-60 seconden per kant en zorg er voor dat ze licht blijven met wat bruinere vlekjes. Als ze te snel bruin worden dan staat het vuur te hoog. (Het is normaal dat ze soms bol gaan staan: niet plat drukken - komt vanzelf goed als ze afkoelen.)
  • Vul de wrap meteen met iets lekkers en rol op (het wordt lastiger als ze afkoelen). Houd ze warm tussen aluminiumfolie.

Notities

Tip : als je ze echt super rond wilt krijgen met de deegroller dan kun je ze nadat je ze plat hebt gemaakt rond afsnijden door er een ronde kom/ taartvorm of pan omgekeerd op te duwen.
Benodigdheden: koekenpan met anti-aanbaklaag, fijne zeef, deegroller of een schone volle wijnfles met huishoudfolie er om heen als je geen deegroller hebt. Als je ook geen huishoudfolie in huis hebt, dan kun je een volle wijnfles afwassen (de buitenkant) en die gebruiken. Aluminiumfolie om de gare wraps in warm te houden.
N.B. Oorspronkelijk maakte dit recept gebruik van 50ml olijfolie voor 8 wraps. Het recept is na een tijdje wat slanker gemaakt, door maar 15ml te gebruiken (1 eetlepel) - het wordt dan 4sp per wrap. En in mei 2018 nog slanker door maar 1 koffielepel olie te gebruiken waardoor het 3sp per wrap werd :-).
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Laat een bericht achter

Dit vind je misschien ook leuk