zeebeets wappeltaart extra zoet

In de Weight Watchers community heeft iemand ooit een wappeltaart bedacht: een Weight Watchers proof appeltaart. Het is niet echt een appeltaart, meer een appelcake. Maar het kost je een stuk minder puntjes (3sp ww flex per punt als je de taart in 8 stukken verdeelt) en je kunt toch lekker genieten. Ik vond het oorspronkelijke recept wat vlak van smaak en niet zoet genoeg dus ik heb er wat aan gesleuteld. p.s. Ik denk dat jasmijn14 die op WW connect te vinden is, het origineel ooit bedacht heeft – zeker weten doe ik het niet want hij is door zoveel mensen al aangepast.zeebeets wappeltaart extra zoet

Na een paar pogingen had ik een variant waar ik zelf erg blij van werd – ik had niet meer het gevoel dat ik een minder lekker gebakje aan het eten was.
Je kunt deze taart als ie afgekoeld is in stukken verdelen en per stuk in diepvriesfolie invriezen. Je kunt dan wanneer je een stukje wilt, het stukje in de oven opwarmen – is ie ook meteen lekker knapperig ;-).

Recept

Extra zoete Wappeltaart

zeebeest wappeltaart
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 10 min
Totale Tijd: 1 uur 50 min
Keuken: Hollands
Goed voor: 8 portie(s)

Ingrediënten

  • 120 g bloem, gezeefd (bloem door een zeef heen zeven)
  • 4 hele appels, zoete
  • 3 eieren
  • 300 g yoghurt, magere
  • 1 zakjes bakpoeder, Dr. Oetker
  • 2 kl kaneel
  • 1 snufjes zout
  • 6 kl ahornsiroop
  • 6 kl appelstroop
  • 2 kl vanille aroma, Dr. Oetker
  • 7 g blanke rozijnen, (eventueel weken in rum aroma)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 C op de normale ovenstand (geen hete lucht).
  • Bedek de bodem van een 28cm springvorm met bakpapier. Bedek de zijkanten met stroken bakpapier. Tip: knip in de korte kant voor zo lang mogelijke stroken en zet ze tegen de krulrichting in tegen de wand. Als ze niet blijven staan kun je ze met wat water vochtig maken en tegen de wand plakken.
  • Warm de appelstroop een klein beetje op in een pannetje zodat het vloeibaar wordt. Voeg het samen met de ahornsiroop, de vanille aroma, de yoghurt, en voeg als laatste de eieren toe en roer rustig door elkaar.
  • Meng bloem, bakpoeder, en zout, en voeg dit toe aan het natte mengsel. Roer goed door tot het een glad mengsel is. Als de appelstroop wat gaat klonten is dat niet erg - komt goed in de oven.
  • Doe het mengsel in een springvorm, verdeel de rozijntjes stuk voor stuk mooi over de taart.
  • Schil de appels en snijd ze als een dolle in stukken en meng met het kaneelpoeder.
  • Leg de appelstukjes op het beslag en duw ze er iets in. Laat de buitenste rand vrij van appel zodat er een mooie korst rond de taart komt. Bestrooi het geheel eventueel nog met wat extra kaneel.
  • Bak de taart in 80-90 minuten gaar. Als de taart klaar is: laat 10 minuten in de springvorm zitten en haal dan pas de rand eraf.
  • Als je de taart in 8 stukken snijdt: vergeet niet dat lekkere zoete plakkerige spul van de bodem mee te nemen :-).

Notities

zeebeest wappeltaart ontdooienDeze taart is het allerlekkerste als je hem in stukjes invriest, en dan vlak voor gebruik opwarmt in de oven (ingevroren de oven in) op 170 C hete lucht stand. Het krijgt dan een lekker knapperig korstje :-). Hoe lang het stuk in de oven moet hangt af van hoe groot je de stukken snijdt en kan ook per keer wisselen. Meestal doe ik 10-15 minuten.
 
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Dit vind je misschien ook leuk