Vandaag at ik een heerlijk maar snel feest-ontbijtje met een eitje. Zo klaar, en ideaal voor in het weekend, Pasen, of onderweg.

Ontbijtje met een eitje

Recept voor een makkelijk en snel ontbijtje met een eitje. Weight Watchers proof.

Dit ontbijt met ei kan eigenlijk niet mis gaan.  Het enige waar je echt op hoeft te wachten is het koken van de eieren. De rest is in een minuut geregeld. Je kunt het natuurlijk ook gewoon als lunch eten: het is heel makkelijk mee te nemen.

Als je WW doet dan denk je waarschijnlijk meteen: hoe kan dit ontbijt  nou Weight Watchers proof zijn met al die klodders mayo onder dat eitje? De truc is: Calvé mayonaise 3% vet. Daar kun je (als je zou willen) heel veel eetlepels van gebruiken voor je aan de normale Weight Watchers punten zit van normale mayo. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik deze mayo eigenlijk alleen maar gebruik op een broodje of cracker, of door een dressing. Bij friet bijvoorbeeld vind ik hem dan weer niet zo geweldig. En in eiersalade hoef je hem van mij persoonlijk ook niet te stoppen.

Recept

Vegetarisch ontbijtje met een eitje

Ontbijtje met een eitje
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 8 min
Totale Tijd: 13 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Zweeds
Trefwoord: vegetarisch, weight watchers proof
Goed voor: 2 porties
Een heerlijk maar snel feest-ontbijtje met een eitje voor in het weekend.
Wat heb je nodig: een pan en een eierprikker. En wat middelen om je mayo te scheppen en uit te smeren.

Ingrediënten

  • 2 wasa solruta crackers met pompoenpitten, (= 2 helften per persoon)
  • 2 eieren
  • 2 kl Calvé 3% vet mayonaise
  • 16 blaadjes spinazie
  • peper
  • aromat geel

Bereidingswijze

  • Was de eieren, prik ze in, en doe ze in een pan met water.
  • Zet het vuur hoog en wacht tot het water kookt en zet een kookwekker op 7 minuten en zet het vuur middelhoog (zodat het water er net niet uitspringt).
  • Haal de eieren met een grote lepel uit het water en houdt de lepel onder de koude kraan.
  • Rol de eieren (tip van Ruth van www.gastouderopvanggoudlokje.nl) tussen het aanrecht en je hand, en haal daarna de schil er gemakkelijk af.
  • Snijd het ei in plakjes en was de spinazie.
  • Bestrijk iedere Solruta met 1 koffielepel mayonaise, en bedek iedere cracker met 8 blaadjes spinazie.
  • Snijd de eieren in plakjes en leg deze op de spinazie.
  • Bestrooi met flink wat peper, en een beetje aromat of zout. Smullen maar!

Notities

Ook lekker met een klein scheutje mosterd-dille saus erbij.
Je kunt de Solruta cracker ook vervangen door 1 plakje Fries roggebrood: je hebt dan minder op je bord maar het vult wel goed en is net zoveel ProPoints.
Afslank tip: gebruik Calvé mayonaise 3% vet dat scheelt veel Weight Watchers punten per persoon en je kunt er ook nog meer van gebruiken (ongeveer 6-8x zoveel als met normale mayo)!
5 ProPoints per persoon (10 in totaal).
 
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Laat een bericht achter

Dit vind je misschien ook leuk