Gember bananen mousse ontbijt van eetsuggestie.nl

Ik noem het maar een gember-bananen mousse ontbijt bowl. Iedereen lijkt alles wat in een kom zit tegenwoordig een ‘bowl’ gerecht te noemen. En ik weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe ik dit ontbijt anders moet noemen. Een smoothie bowl noemen sommigen het ook wel. Maar er zit geen zuivel in en ook geen zuivelvervanger. Eigenlijk geen smoothie dus, zoals bij de Mild & Creamy smoothie met framboos en banaan. Maar wel super snel klaar en echt super lekker!

Ontbijtbowl gember-bananen mousse

Dit is toch wel een van m’n favoriete ontbijtjes – lekker snel klaar, makkelijk te maken. Heerlijk vol energie. Heerlijke smaken. Ik hou van gember. Banaan vind ik ook lekker maar vaak wil ik er wat bij hebben. Voor mij een ideale combinatie. Jep, ik ben er dol op :-). Ik eet dit ontbijt vaak door de weeks, maar ook soms in het weekend. Je kunt de gember-bananen mousse natuurlijk ook als basis voor een toetje gebruiken :-).

Recept

Ontbijt bowl met gember-bananen mousse

Gember bananen mousse van eetsuggestie.nl
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Bereiding: 5 min
Totale Tijd: 5 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Fusion
Trefwoord: vegan, vegetarisch
Goed voor: 2 portie(s)
Deze gember-bananen mousse is een heerlijk licht ontbijtje vol fruit. Snel klaar en lekker vers.
Zonder zuivel. Zonder soja. Vegan.
Ik eet hem met gepofte quinoa of met granola.

Ingrediënten

  • 2 stuks bananen, net niet rijp
  • 1 stuks citroenen
  • 2 stuks perziken
  • 10 stuks aardbeien, grote
  • 12 el gepofte quinoa
  • 2 cm gemberwortel, verse
  • 12 stuks hazelnoten
  • 1 tl maanzaad
  • 2 el ananassap

Bereidingswijze

  • Pers de citroen uit, rasp de gember en snijd de banaan in stukken. Doe dit samen met het ananassap in een hoge kom en maal fijn met een staafmixer of blender.
  • Verdeel het mengsel over 2 kommen.
  • Snijd de aardbeien en de perziken in stukjes en verdeel over de kommen.
  • Voeg de gepofte quinoa en de hazelnoten toe. 
  • En smullen maar!

Notities

Heb je geen ananassap in huis? Je kunt ook gewoon wat perzikvocht opvangen en dat gebruiken.
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Dit vind je misschien ook leuk