Kruidnoten tiramisu met mandarijn

door Chantal

Kruidnoten tiramisu met mandarijn van eetsuggestie.nl

Oeh, dat klonk goed toen ik dat las in het boekje van de Dirk: kruidnoten tiramisu !

Wat dingetjes weg, en wat dingetjes er bij.  De verhoudingen wat aangepast. En voila: daar was de kruidnoten tiramisu met mandarijn! Met kersen kan ie ook trouwens. Ideaal om van die overgebleven kruidnoten af te komen.

En ja, hij kan natuurlijk veel slanker. Maar daar had ik even geen zin in :-).

Recept

Recept Kruidnoten tiramisu met mandarijn

Kruidnoten tiramisu met mandarijn van eetsuggestie.nl
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Bereiding: 15 min
Totale Tijd: 3 uur 15 min
Gang: Dessert, Toetje
Keuken: Hollands, Nederlands
Trefwoord: vegetarisch
Goed voor: 2 porties
Heerlijk toetje: kruidnoten tiramisu met mandarijn. 
Lekker, vol, beetje machtig, maar toch een zoetje en een zuurtje door de mandarijn. Maakt het net even wat minder zwaar.
Mocht je niets met mandarijn hebben: je kunt ook ontpitte kersen gebruiken.
Het lijkt niet veel misschien qua portiegrootte, maar het vult enorm. Het is wat dat betreft een flinke portie.

Ingrediënten

  • 125 g mascarpone
  • 50 g kruidnoten of vegan kruidnoten
  • 125 g geklopte slagroom
  • 1,5 zakjes vanillesuiker
  • 100 ml chocolademelk
  • 4 blokjes pure chocoladereep, fijngehakt 
  • 0,5 hele mandarijn, (of 8 ontpitte kersen)
  • geduld

Bereidingswijze

  • Meng de mascarpone, kruidnoten en vanillesuiker door elkaar.
  • Snijd de mandarijn zo dat de schil eraf is, en dat de vliesjes van de partjes af zijn (dus alleen het vruchtvlees gebruik je). Als je kersen gebruikt: die kun je in tweeën snijden.
  • Doe de chocolademelk in een bakje en doe de kruidnoten er in.
  • Leg een laagje van het mascarpone mengsel in 2 glazen.
  • Doe daar een laagje kruidnoten overheen. Bestrooi met een derde van de chocolade. Vervolgens weer een laagje mascarpone mengsel.
  • Dan een laagje kruidnoten en een laagje chocoladekruimels. Vervolgens een laagje mandarijn.
  • Top af met een laag mascarpone-slagroom. Leg er een paar kruidnoten bovenop en bestrooi met het restje chocoladekruimels.
  • Laat 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

Notities

Het is best een machtig toetje, dus wij eten ervoor liever een wat lichtere maaltijd.
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Heb jij een nog betere versie die ik zeker moet proberen?

Dit vind je misschien ook leuk