eetsuggestie.nl Koriander limoen pesto zonder pijnboompitten

Koriander pesto zonder pijnboompitten met een vleugje limoen- I love it! Mijn vriend is er ook blij mee, want die is A dol op koriander, en B heeft dagen lang last van pijnboompitten. En die zitten hier niet in dus :-). Kan ie ook eens genieten van pesto zonder pijnboompitten gedoe.

Sommige dingen gebruik je gewoon nooit meer uit een potje als je het eenmaal zelf een keer hebt gemaakt (tenzij het echt niet anders kan natuurlijk). Dat heb ik met pesto. Zeker de laatste tijd vind ik de supermarkt-pesto’s gewoon niet lekker meer. Het mooie is: zelfgemaakte pesto is zo klaar! In max 5 minuten durf ik wel te zeggen :-).

eetsuggestie.nl Koriander limoen pesto zonder pijnboompitten 2

Deze limoen koriander pesto is heerlijk bij valess stukjes, kip, kalkoen, en op gegrilde courgette en pasta.

Recept

Koriander limoen pesto zonder pijnboompitjes

eetsuggestie.nl Koriander limoen pesto zonder pijnboompitten
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Bereiding: 5 min
Totale Tijd: 5 min
Gang: Broodbeleg, Hapje, Saus
Keuken: Fusion
Trefwoord: pesto, vegetarisch
Goed voor: 4 portie(s)
Deze pesto is heerlijk bij Valess stukjes, gegrilde courgette, pasta, kip en kalkoen. Deze pesto is ook veganistisch mogelijk - zie de notities onderaan het recept!

Ingrediënten

  • 15 g koriander, vers, met steel en al
  • 3 takjes peterselie, vers, met steel en al
  • 3-4 el olijfolie
  • 6-8 hele cashewnoten, gebrand
  • 1 halve limoenen
  • 1 kl parmezaanse kaas, (laat weg of vervang door edelgist voor veganisten en stricte vegetariërs)
  • 0,25 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Hak de cashewnoten grof en doe ze in een hoge smalle staafmixerkom samen met de knoflook.
  • Doe de koriander en de peterselie er bij (met steeltjes en al), en 3 eetlepels olijfolie.
  • Pureer kort met de staafmixer.
  • Voeg de parmezaanse kaas toe, en doe er flink wat limoensap door.
  • Controleer of er nog wat olijfolie bij moet of niet.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer door met een vork of lepel, en klaar!

Notities

Let op: Parmezaanse kaas is vaak niet strict vegetarisch tenzij het vegetarisch stremsel of micro-bacterieel stremsel bevat. Of laat de parmezaanse kaas simpelweg achterwege - hij smaakt nog hartstikke lekker zonder!
Je kunt deze pesto ook vegan maken, simpelweg door de parmezaanse kaas helemaal weg te laten. Het is op zich ook niet nodig om de parmezaan te vervangen met edelgist: de pesto is net zo lekker zonder!
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

 

Dit vind je misschien ook leuk