Pizzabodem van kip & bloemkool – weight watchers proof en vullend!

door Chantal
zeebeest kip-bloemkool pizzabodem wwproof

zeebeest kip-bloemkool pizzabodem wwproofEen lekkere Weight Watchers proof pizzabodem om zelf thuis pizza te maken. Met WW Flex en WW Freestyle is het maar 5sp voor 2 bodems, dat is dus maar 3sp per pizzabodem! (N.B. als je geen Flex doet, maar wel SmartPoints gebruikt (WW Zonder Flex), dan is het 5sp per bodem.

Na een middagje in de keuken te hebben geëxperimenteerd had ik een smakelijk bodem voor heel weinig SmartPoints te pakken en zonder bloem. Een soort van koolhydraatarme pizza dus.

Ik heb ook een vegetarische variant van de Weight Watchers proof pizzabodem bedacht met Quorn die ook super lekker is. Die staat nog niet op de site. De verhouding is iets anders met Quorn.

Het smaak natuurlijk niet hetzelfde als een echte bodem van deeg 😉 maar het is wel een van de beste alternatieven met een lekkere dikke bodem vind ik zelf.

Op de Weight Watchers community was mijn recept overigens te vinden als #zeebeestpizzabodem .

Recept

Kip-bloemkool pizzabodem

zeebeest kip-bloemkool pizzabodem wwproof
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 35 min
Totale Tijd: 45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: slank
Goed voor: 2 pizzabodems
Let op: deze pizzabodem vult een heel stuk meer dan een gewone pizzabodem. Als je normaal een hele pizza op krijgt, dan is de kans groot dat je nu maar een halve op krijgt.

Ingrediënten

  • 275 g kipfilet, rauw
  • 1 hele eieren
  • 1 kl oregano
  • 1 snuf zout
  • 1 kl salie
  • 400 g bloemkoolrijst, (tot rijstkorrel-grootte gemalen bloemkool)
  • 30 g geraspte kaas, 20+ of 30+
  • 2 kl creme fraiche
  • 10 g Saitaku Panko breadcrumbs

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 C (hete lucht stand).
  • Doe de bloemkoolrijst in een keukenmachine met messen als opzetstuk, en maal deze nog fijner. N.B. Sla deze stap niet over!
  • Voeg de kipfilet in stukjes toe, en maal deze mee tot het een geheel wordt.
  • Nu kun je alle andere ingrediënten toevoegen, behalve de panko. Meng het kort tot je een gelijkmatige massa hebt.
  • Bedek 2 pizzascreens (of de bodem van een metalen taartvorm) met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeen over de screens.
  • Bestrooi alleen de buitenste randen van de pizza's met het panko en druk het wat aan (doe je hand in een plastic zakje om het rauwe vlees niet te hoeven aanraken). Tip: het heeft geen zin om de hele pizza met panko te bestrooien: dat lost in de pizzasaus op.
  • Bak de bodems in 15-20 minuten gaar.
  • Haal de bodems er uit en zet de oven naar 200 C (hete lucht stand).
  • Bedek de bodems met je favoriete pizzasaus en toppings, en bak ze in 10-15 minuten af.

Notities

Tip: Je kunt ook een verse bloemkool gebruiken: maal deze dan een dag ervoor al fijn zodat de geur kan verdwijnen. Dit maakt de bodem een stuk lekkerder.
Let op: deze pizzabodem vult een heel stuk meer dan een gewone pizzabodem. Als je normaal een hele pizza op krijgt, dan is de kans groot dat je nu maar een halve op krijgt.
Vegetariers kunnen Quorn gebruiken in plaats van kip, maar de verhoudingen zijn iets anders (recept zal ik later op de site zetten).
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Dit vind je misschien ook leuk