Een supersnelle vegetarische paprika salade naar recept van m’n vader Fred. Vroeger in het weekend kookte m’n vader vaak (het hele gezin is eigenlijk goed in koken, ieder met z’n eigen stijl).  Dit bijgerechtje kwam dan wel eens op tafel te staan. Ik was er dol op (nog steeds eigenlijk). En het is niet alleen heel erg lekker, er zijn meer voordelen aan deze paprika salade :-).

Fred's supersnelle paprika salade

 

Paprika salade voor bij BBQ, Gourmet, Fondue, of wanneer je maar wilt

Dit recept van mijn vader Fred is ook super makkelijk (ik durf te zeggen dat iedereen dit wel lukt), en bovendien ontzettend snel klaar. De dressing kun je van tevoren maken zodat ie lekker goed kan intrekken qua smaken. Als je gaat barbecueën, gourmetten, fonduen, of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan, dan is dit een ideaal bijgerecht.

Het is nog gezond ook zo’n paprika salade: vol met vitamine C, vitamine A, kalium, en met ook  nog wat vitamine B6, en foliumzuur.

De hoeveelheid in dit recept is goed als klein bijgerechtje voor 2 personen. Het is echt zo’n recept dat je kunt maken als je bijna niets meer in huis hebt.

Recept

Fred's supersnelle paprika salade

Fred's supersnelle paprika salade
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Bereiding: 5 min
Totale Tijd: 5 min
Gang: Bijgerecht, Salade
Keuken: Fusion
Trefwoord: makkelijk, paprika, vegetarisch
Goed voor: 2 personen
Een supersnelle vegetarische paprika salade naar recept van m'n vader. Vol met vitamine C, vitamine A, kalium, en met ook nog wat vitamine B6, en foliumzuur.
De hoeveelheid in dit recept is goed als klein bijgerechtje voor 2 personen. Het is echt zo'n recept dat je kunt maken als je bijna niets meer in huis hebt.

Ingrediënten

  • 1 paprika, rood
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 tl Madeira
  • 1 tl Japanse sojasaus, (of Ketjap Manis)
  • 1 tl azijn
  • 0,5 knoflookteen
  • 1 tl peterselie, fijn gesneden
  • 5 druppels tabasco, rood
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Pers het halve knoflookteentje uit in een kom.
  • Voeg de azijn toe, de tomatenketchup, de sojasaus/ketjap, de Madeira en de tabasco. Voeg zout en peper toe naar smaak. Mix de dressing goed door elkaar.
  • Was de paprika en snijd hem in dunne reepjes en meng deze door de dressing heen.
  • Bestrooi de salade met de fijngehakte peterselie.

Notities

Tip: Door de dressing 10 minuten te laten intrekken in de paprika worden de smaken extra versterkt.
Weight Watchers ProPoints: 0 pp per persoon (of 1 pp als je alles alleen op eet)
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Dol op paprika?

Misschien vind je dit recept voor paprika saus voor de pasta dan wel heel erg lekker. Ook super gezond trouwens, heel makkelijk te maken, en prachtig oranje van kleur!

Dit vind je misschien ook leuk